Miqësia, dansk – albansk forening


Rejse til Albanien i efterårsferien 2004

Miqësia er albansk og betyder venskabKontaktadresse: information@miqesia.dk


8 dejlige dage i Albanien.

I efterårsferien 8.-16. oktober 2004 arrangerer Politiken Plus i samarbejde med Fremadrejser en tur til Albanien, en enestående mulighed for at se et af Europas smukkeste, mest særprægede og ukendte lande, der hidtil har ligget uden for de flestes rejseruter.

På bare en uge fører turen deltagerne rundt i det meste af landet (der er på størrelse med Jylland). Der bliver mulighed for både at se de spændende arkæologiske udgravninger ved Butrint i syd og få en introduktion til landets historie, kultur og aktuelle politiske situation, som er præget af et stort ønske om snarest at komme på venteliste til EU-medlemskab.

Vi starter fredag fra Kastrup med fly via Budapest til Tiranas lufthavn, hvortil vi ankommer ved midnat og køres direkte til vores hotel i Tirana i den luksusbus med air-condition, der skal følge os resten af turen. Hotellet ligger i gåafstand fra den store Skanderbeg plads, der er hovedstadens absolutte midte.

2.dag starter efter lidt sen morgenmad med sightseeing i Tirana, og senere kører vi til den gamle by Kruja, hvor Albaniens nationalhelt Skanderbeg blev født. Foruden en gammel borg, er der nogle bazaargader, små cafeer og en aldeles pragtfuld udsigt ud over dalen.

Til frokost vil den danske chargé d’affaires, Finn Theilgaard, fortælle om landet og de dansk-albanske relationer. Vi er tilbage i Tirana sidst på eftermiddagen. Om aftenen er der enten mulighed for at se landskampen i fodbold mellem Danmark og Albanien eller nyde en klassisk koncert.

3.dag går turen sydover via havnebyen Durrës, der blev grundlagt i 627 f.Kr. og har været bindeleddet mellem Rom og Istanbul. Frokost på en dejlig fiskerestaurant og videre langs kysten til den gamle osmanniske by Berat, der har en spændende og hyggelig gammel bydel. Her skal vi bo i et gammelt gæstehus, hvor værten Tom Miho står klar til at hygge om os. Vi skal besøge det gamle citadel med de skjulte kirker i bjergsiden samt museet, der har nogle af verdens fineste religiøse ikoner.

4.dag går turen igen ud til kysten og via Vlora, hvor Albanien i 1912 blev proklameret selvstændigt, går vejen langs det blå Adriaterhav ned til Saranda, hvor vi skal bo de næste par dage på luksushotellet Butrini, der ligger lige ned til stranden med udsigt over til Korfu. Vi skal udforske den antikke by Butrint, spise traditionel middag på den gamle borg Lekursi, men der bliver også tid til at slappe af på stranden og få sig en dukkert.

6.dag kører vores bus os ind i landet langs med de bjerge, der danner grænsen til Grækenland. Første stop er Gjirokastra, berømt for sin arkitektur og fødestedet for den kommunistiske leder Enver Hoxha og den store forfatter Ismail Kadare.

Efter frokost går turen videre til Pogradec, der ligger ned til Ohrid søen, der danner grænsen til Makedonien. Her får man et unikt indtryk af dette smukke, men isolerede land. Der bliver udflugter til den nærmeste større by Korça, mulighed for en fisketur på søen, der er kendt for sine meget velsmagende ørred. Også her har vi to overnatninger, så der bliver mulighed for at fordøje indtrykkene.

8.dag kører vi tilbage til hovedstaden Tirana, hvor vi om aftenen spiser middag sammen med en albansk parlamentariker, som vi kan drøfte vores oplevelser med. Meget tidligt lørdag morgen går det så hjemad med fly via Budapest til Kastrup.

Rejseledere på turen er journalist og kendt fra Politikens spalter, Jens Holsøe samt antropolog Lis Jespersen, der begge er specialister i Albanien.

Pris pr. person er 8.500 kr. (for Politiken-abonnenter, ellers 9.000 kr.) og inkluderer fly t/r København-Tirana, 8 overnatninger med helpension i delt dobbeltværelse, udflugter og entréer ifølge program, to danske rejseledere. Teknisk arrangør er Fremad Rejser.Kontakt webmaster: webmaster@miqesia.dk. Du er meget velkommen til at sende informationer og forslag til hvad der skal være på siden. Send evt. bekendte et tip om Miqësia's hjemmeside: miqesia.dk