Miqësia, dansk – albansk forening


Albanske Dansere på besøg i Danmark

Miqësia er albansk og betyder venskabKontaktadresse: information@miqesia.dk
Qemal Minxhozi indledte forestillingenAlbanian Academy of Dance gav en forestilling på Askov Højskole onsdag den 20. oktober og i Lyngby Kulturhus torsdag den 21. oktober 2004 kl. 20.00 i Kuhlau Salen. På programmet var »Giselle«. Handlingen er refereret på: http://www.ballet.org.uk/reference/notes/giselle/story.html.

Det diplomatiske korps og Miqësia's medlemmer var indbudt til forestilling og reception i Lyngby, og adskillige var kommet til stede. De resterende billetter var alle solgt til interesserede.


Kulturhuset præsenterede forestillingen således:

Oplev de meget dygtige elever fra det berømte Albanian Academy Of Dance, som har modtaget 20 internationale priser bl.a. fra Tyrkiet, Grækenland, Norge, Tyskland, USA, Frankrig, Italien , Spanien etc.

Ca. 200 tidligere elever fra akademiet er solodansere ved nogle af de mest prestigefyldte teatre rundt omkring i verdenen.

I deres repertoire indgår blandt andet: Nøddeknækkeren, Giselle, Carmen, Sleeping Beauty, Halili and Hajrija, Mountain Girl, Kids and the wolf, Francesca da Rimini, Life Paradox og Burned bird.

Akademiet blev grundlagt i 1957 af en gruppe dansestuderende, som var blevet uddannet i den bedste danseskole i verdenen, Bolshoi Theatre i Rusland. Siden da har ca. 16.800 studerende gået på skolen.


      

      
Kontakt webmaster: webmaster@miqesia.dk. Du er meget velkommen til at sende informationer og forslag til hvad der skal være på siden. Send evt. bekendte et tip om Miqësia's hjemmeside: miqesia.dk